Informacje dotyczące polityki prywatności

Polityka została opracowana w związku z wymogami zawartymi w art. 24 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. Celem Ogólnej Polityki Ochrony Danych Osobowych jest określenie zasad przetwarzania i zabezpieczania danych osobowych, aby uzyskać optymalny i zgodny z wymogami obowiązujących aktów prawnych sposób przetwarzania informacji zawierających dane osobowe.

Jak chronimy Państwa prywatność?

Prywatność i bezpieczeństwo Państwa danych osobowych to kwestie dla nas bardzo ważne. Nie przekazujemy Państwa informacji w sposób nieokreślony w niniejszej polityce prywatności lub bez Państwa zgody. Bardzo cenimy Państwa zaufanie i staramy się chronić Państwa poufność i zapewnić odpowiednie wykorzystanie Państwa informacji osobistych, które są nam przekazywane.

Klauzula informacyjnam dotycząca przetwarzania danych osobowych przez InterContinental Warszawa

  1. Administratorem dobrowolnie podanych przez Państwa danych osobowych jest Sienna Hotel Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie (00-125) przy ul. Emilii Plater 49.
  1. Państwa dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w celu przesyłania newsletterów, materiałów informacyjnych i reklamowych hotelu InterContinental Warszawa oraz prowadzenia korespondencji i obsługi zgłoszeń.
  1. Państwa Dane osobowe są przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów.
  1. Podanie przez Państwa danych jest dobrowolne, ale konieczne do tego, aby przesyłać newsletter, materiały informacyjne lub odpowiedzieć na pytania.
  1. Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych, prawo ich sprostowania, żądania ograniczenia przetwarzania lub usunięcia.
  1. Informujemy, iż dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa. Dbamy o ochronę Państwa danych osobowych. jeśli jednak uznają Państwo, że ich przetwarzanie narusza przepisy ochrony danych osobowych, mają Państwo prawo do wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych.
  1. W wypadku pytań dotyczących przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych, prosimy o kontakt z nami poprzez naszego Inspektora Ochrony Danych pod adresem e-mail: iodo.warsaw@com.

Zmiany w polityce prywatności InterContinental Hotels Group

InterContinental Hotels Group rezerwuje prawo do zmieniania, modyfikowania lub poprawiania niniejszej polityki w dowolnym momencie.

Informacja o ciasteczkach Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie.

Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.